Kelenvölgyi főzőverseny 2012

Időpont: 2012. június 2-án, 9-től 16 óráig
Helyszín: Kelenvölgyi templomkert (1116 Bp, Kecskeméti J. u 12.)

Le se merem írni, hogy idén már hatodszor (!) kerül megrendezésre a cserkészek által szervezett kelenvölgyi főzőverseny, mely, mint a nevéből is kitűnik, nem csak cserkészeknek, hanem egész Kelenvölgynek szól! A főzőverseny ötletét még 2007-ben álmodtam meg, miután a cserkészmajálist egymás után többször is elmosta az eső és így el kellett azt halasztani, annak ellenére, hogy mennyi készülést és energiát fektettünk bele. Ezért egy olyan programot szerettem volna, ami hasonlóképp megmozgathatja egész Kelenvölgyet, ugyanakkor rossz idő esetén is megtartható. Így született meg a kelenvölgyi főzőverseny gondolata, melynek első és legfontosabb célja számomra az volt, hogy akik eljönnek, azok jól érezzék magukat. A másik cél, amit megfogalmaztam magunknak, hogy egy olyan alkalmat biztosítsunk, ahol a Kelenvölgy (és környékén) élő lakosok jobban megismerhetik egymást, miközben finomabbnál finomabb, bográcsban készült ételeket főznek. A gyerekek számára idén is különböző programokkal készülünk, így lesz például kürtőskalács sütés, kézműves és (a kevesek által ismert) magyar baseball, azaz méta is. A részvétel a korábbi évekhez hasonlóan ingyenes, ugyanakkor előzetes jelentkezéshez kötött, hogy megfelelő számú főzőhellyel és tűzifával tudjunk készülni.
Jelentkezni június 1-ig a kelenvolgyifozoverseny@gmail.com címre küldött levélben lehet csapatnév, létszám és elkészítendő étel nevének feltüntetésével. A program 9-16 óráig tart, a zsűri 15 órakor megy körbe, hogy megkóstolja az elkészült főztöket, ami bármilyen bográcsban készített étel lehet.
Remélem június 2-án, 9 órakor a templomkertben találkozunk!

Kiss Róbert
csapatparancsnok

További tudnivalók

  1. A főzőversenyen bárki indulhat (egyénileg vagy csapatosan), aki a jelentkezési határidőig a szervezőknek ezt emailben jelezte.
  2. A szervezők csak tüzifát és vizet tudnak a helyszínen biztosítani, ezért minden mást az indulóknak kell magukkal hozni.
  3. Megkérjük az indulókat, hogy a verseny tisztasága érdekében amit lehet a helyszínen készítsenek el, tehát nem szabad előre elkészített alapanyagokból dolgozni (a meghámozott krumpli vagy felszeletelt hús természetesen nem ennek számít).
  4. A zsűri az előre kihirdetett időpontban (15 óra) körbemegy és minden csapattól kér egy tányér kóstolót, tehát ezen időpontra kérjük a kedves indulókat, hogy legyenek kész a főzéssel. Aki ezen időpontra nem készül el az étellel, annak a főztjét sajnos már nem tudja a zsűri értékelni.
  5. Az első 3 helyezettet értékes ajándékokkal jutalmazzuk. Ezen kívül (idén először) lesz közönség díj is, szavazni a zsűrizéskor kiosztott szavazólapokon keresztül lehet majd.
  6. A főzőversenyt eső esetén is megtartjuk! A szervezők nagy közös ponyvákkal készülnek erre az esetre, azonban kérjük a kedves jelentkezőket, hogy rossz idő esetén, lehetőségeikhez mérten maguk is készüljenek ponyvákkal és sátrakkal.

A versenyhez sok sikert, az ételhez pedig jó étvágyat kívánunk!

815. IV. Béla király cserkészcsapat